12 HARD RIDDLES WITH ANSWERS FOR CRIME EXPERTS

decode the killers name riddlesnow.com

Boost your brain and improve logical thinking quickly with a set of 12 hard riddles with answers for crime experts! Logically brain exercises are great to improve your analytical skills. So be sure to solve these hard riddles every day to keep your mind sharp! Solve these amazing crime and detective riddles and share your answers in the comments:

1. WHO KILLED MAYA?

Last night there was a Christmas party at the bar ‘Snowman’. By 2 pm all the alcohol had been finished and the visitors began to drift away. A group of friends said goodbye to Maya when she left. That was the last time anyone ever saw her. Her body has been found near the bar this morning. The police arrived at the crime scene. After examining the body, the detective interviewed three suspects: Ryan, Kylie, and Jack.

Ryan said: When she left, I went to the bathroom.

Kylie said: I ordered one more beer at the bar.

Jack said: I was talking to the girl, I had just met.

Who killed Maya?

WHO KILLED MAYA hard riddles with answers
WHO KILLED MAYA?

Answer: The killer is Kylie because there was no alcohol left at the bar, so Kylie could not order a beer.


2. WHO IS THE KILLER?

Mr. Richard was very rich. He lived in a luxurious house with his young wife and servants. In late Autumn, the police received a call from his maid. She found him stabbed in the bedroom. The detective arrived at the crime scene. He determined that there were 3 people in the house at the time of the murder.

The Cook said: I was preparing dinner.

The maid said: I was cleaning the dining room after lunch that Mr. Elliot and his wife had.

The wife said: I was swimming in the pool after lunch.

The detective realized who stabbed Mr. Richard.

Who is the killer?

WHO IS THE KILLER hard riddle riddlesnow.com
WHO IS THE KILLER?

Answer: The killer is Wife because she could not swim in the pool in late Autumn, as it was already drained.


3. WHO IS HIS WIFE’S LOVER?

Chris came back from work a bit earlier today! He was excited to see his wife earlier! As soon as he entered his bedroom, he saw a man jumping over the balcony. He realized that his wife was cheating him. He shouts on that man “BASTARD! I WILL KILL YOU” and chased him. After going a little further, he sees three men sitting on a bench and gets confused as to which of these three, who is his wife’s lover. Now it’s your turn to help Chris to catch his wife’s Lover.

Who is his wife’s Lover?

WHO IS HIS WIFE'S LOVER riddlesnow.com
WHO IS HIS WIFE’S LOVER?

Answer: The lover is a middle man because in a hurry, he is wearing a t-shirt from the wrong side, see the tag and he does not wear a shoe in his right leg.


4. WHO IS THE KILLER?

Molly was preparing the thanksgiving feast in her kitchen. An hour later, her friend found Molly dead. She immediately called the police. The officer identified three suspects:

Emily Molly’s friend,

Jason Molly’s boyfriend, and

Adam Molly’s Neighbor.

The police also discovered that Molly had left three clues: a shoe, a slipper, and a glove to help identify the killer. The officer asked the suspects to put down what they were doing at the time of the murder. Soon the police found out who did it.

Who is the killer?

WHO IS THE KILLER hard riddles with answers
WHO IS THE KILLER? (hard riddles with answers)

Answer: The killer is Adam because there were the left shoe, glove, and slipper. Mary tried to show that the killer was left-handed.


5. WHO STOLE IT?

Maria and Diego have a country villa. Every year they throw a wedding anniversary party. This year they invited many relatives and friends. Maria and Diego were very happy to see them. But in the evening there was an incident. Suddenly the light went out, and they heard a woman’s cry: MY NECKLACE! IT’S BEEN STOLEN!

Who stole it? (see the picture carefully)

WHO STOLE IT detective riddles hard riddles with answers
who stole the necklace?

Answer: Did you identify that person? The man Second from the right side stole her necklace. See his coat’s pocket.


6. WHY DID HE DECIDE THAT?

There was an earthquake in Greenview. After that, the police received a call.

A lady said: My husband is dead! He got crushed by a wardrobe during an earthquake! please come fast.

The police reach her house and investigate well.

The Lady says: When the quake hit, I was in the kitchen, and he was sleeping here. We had stayed at home because there was an earthquake warning yesterday. The wardrobe fell on him; He didn’t even get a chance to scream. I immediately called you!

The Police say: I think this is not an accident. 

Why did he decide that? (see the image carefully)

WHY DID HE DECIDE THAT riddlesnow.com
WHY DID HE DECIDE THAT? (hard riddles with answers)

Answer: Because she already knew about the earthquake, so she cut off the legs of the wardrobe before that. You can see the saw hidden under the bed.

Other Riddles:


7. WHO KILLED DAISY?

There was a big storm Monday night. When Daisy didn’t come home. Her husband called the police. A famous detective arrived at their place. Daisy’s charred body was found outside the city in the meadow. It looks like she was killed by lightning. However, the autopsy showed they weren’t burns from electricity. It was a murder. The detective has three suspects:

Jake, her husband,

Brian, her lover, and

Sam, her brother

Detective also found a note in Daisy’s pocket:

I KNOW WHO KILLED HER, BUT I CAN’T TELL HIS NAME. I WILL GIVE YOU A HINT:

THAT DAY I SAW HER DRINKING SAMBUCA AND DANCING SAMBA IN A BAR.

The detective immediately arrested the murderer.

Who killed Daisy? (see the image carefully)

WHO KILLED DAISY hard riddles with answers riddlesnow.com
WHO KILLED DAISY? (hard riddles with answers)

Answer: The killer is SAM. See the note carefully. The word “SAMBUCA” and “SAMBA”.


8. WHERE DOES SHE GET MONEY?

Erin has a husband and a lover. Both of them don’t give her money but buy expensive jewelry for her but Erin always has a lot of cash and both men see her wearing the jewelry.

Where does she get the money?

WHERE DOES SHE GET MONEY riddlesnow.com
WHERE DOES SHE GET MONEY?

Answer: She asks them to buy her the same pieces of jewelry and takes one set to the store and sell them.


9. WHO IS RESPONSIBLE FOR HER DEATH?

Alina is Erik’s wife. She has a lover named Frank.

Alina says to Frank: I’m Pregnant by you.

Frank says: I don’t need it, I’m leaving you!

Alina goes to the hospital for abortion but

The doctor says: Sorry, I can’t perform the abortion for you. So you should go to a private clinic.

Alina goes to her sister Jane’s house and tells him everything and says please lend me some money for the abortion. Jane gives him money and Alina gets the abortion. After some days her sister Jane asks her for money and says: Pay me the money or I’ll tell Erik!

Alina says: I have no money!

Jane tells Alina’s husband Erik everything. Erik gets angry and says to Alina: I know you have a lover! your sister told me. Take your stuff and get out of here!

Alina committed suicide.

Who is responsible for her death?

WHERE DOES SHE GET MONEY riddlesnow.com
Who is responsible for her death?

Answer: There are many answers of this riddle:

Some will say, the sister because if she would have not told it to Erik, and not given her the money, Alina would not have committed suicide.

OR

Some will say that It’s Alina’s fault because she committed suicide.

but what you think please tell us your answer in the comment box below.


10. WHO IS LYING?

Jane was found in her house lying in the center of a pentagram. The police questioned three people they found in her recent calls.

Jane’s brother: I have called her in the morning. She was depressed because she had been fired. 

Jane’s Neighbor: She borrowed a pretty sum of money from me and called to ask for more time.

Jane’s Boss: She didn’t show up to work for a few days. I have called her to ask if anything happened.

Who is lying?

WHO IS LYING
WHO IS LYING?

Answer: Jane’s brother is lying because he said that Jane was depressed because she had fired from work. but her boss said he hadn’t seen Jane in her office. So, the liar is Jane’s brother.


11. WHO KILLED MRS. JENNIFER?

All drivers of public transport went on strike and life in the city stopped. In one of the schools, The children found their teacher Mrs. Jennifer dead. Mrs. Jennifer’s son went to the same school. All children were jealous of him because his mother always gave him excellent grades. The detective arrived at the crime scene to interrogate all of Mrs. Jennifer’s students.

Mike: I was in the cafeteria.

Jude: I was saying goodbye to my parents in the schoolyard.

Mary: I went to the bathroom.

Alex: I was on my way to school on the bus.

Anna: I was in the schoolyard playing with my bear.

Who killed Mrs. Jennifer?

WHO KILLED MRS. JENNIFER
WHO KILLED MRS. JENNIFER?

Answer: The killer is Alex. All drivers were on strike, so there weren’t any buses. She is lying.


12. WHO KILLED HIS WIFE?

Katie was robbed and killed by her neighbor. He came to her house, took all her valuables and money, and decided to get rid of Katie so that she wouldn’t rat him out. 

Killer: Write a suicide note!

She writes: MY DEAR, FORGIVE ME! I LOVE YOU SO MUCH. HERE IS THE CODE OF OUR LOCKER IN THE BANK 73 63 22 32 73 81 PLEASE, CALL MY MOM.

and then the killer shoots her. After that, her husband reached the house and called the police. Husband read the note and says: So weird, we have no locker…

Police say: There are no signs of a break-in. This must be one of your friends or neighbors. Do you suspect anyone?

Husband says: We have three suspicious neighbors. Peter, Drake, and Robert.

Police say: I will question them.

Peter: I have just returned from a business trip. Such horrible news!

Drake: I am shocked! at that time I was at mom’s.

Robert: So sorry for Katie. Today I was out at the county fair.

Katie’s husband was going to call her mom. He looked at the note again and suddenly realized who the murderer was.

Who killed his wife?

WHO KILLED HIS WIFE hard riddles with answers riddlesnow.com
WHO KILLED HIS WIFE? (hard riddles with answers)

Answer: The killer is ROBERT. It was not a bank locker code. She encoded the murderer’s name.

 

Other Riddles:

So, how many hard riddles with answers did you solve? please tell us in the comment box and SHARE these brain teasers and riddles with your friends.

WATCH MORE RIDDLES IN OUR YOUTUBE CHANNEL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *